Sposób przygotowania

Mak opłukać, zalać wrzątkiem i gotować na małym ogniu 15 minut.
Osączyć na gęstym sicie, zemleć 3 razy i ostudzić.
Mąkę posiekać z masłem.

Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, szczyptę soli i mak.
Zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość 5 mm i wycinać foremką okrągłe ciasteczka.
Ciastka smarować marmoladą i przykrywać, drugim wyciętym kołem ciasteczka.
Dobrze docisnąć.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać ciasteczka, smarować roztrzepanym żółtkiem i piec 15 minut w temp.200 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !