Sposób przygotowania

Żurawiny rozgnieść w misce, przełożyć do rondla, dolać 1/2 litra wody, zagotować i przecedzić. Połowę płynu wystudzić, a do reszty dodać cukier, goździki i cynamon. Zagotować, wyjąć goździki. Do ostudzonego soku dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z zimną wodą, dokładnie wymieszać, wlać do gotującej się reszty soku i gotować 5-7 minut stale mieszając. Przelać do opłukanych wodą salaterek. Osobno podawać słodką śmietankę.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Super musi być w smaku!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !