Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z zieloną soczewicą, chrzanem i ogórkiem kiszonym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 szt
soczewica zielona 5 łyżek ugotowanej
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżka
ogórki kwaszone Smak 1-2 szt
sól i pieprz do smaku

Porada

Podczas gotowania soczewicy do wody dodaję pieprz, szałwię, sól i odrobinę masła - jest smaczniejsza.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z zieloną soczewicą, chrzanem i ogórkiem kiszonym

Jajka kroimy w kostkę dosyć drobno, dodajemy ugotowaną soczewicę, ogórek kiszony starty na drobnych oczkach tarki i chrzan. Całość mieszamy lekko jeszcze rozgniatając widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem (najlepiej świeżo mielonym).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 31.01.2016 20:34
Pomysł powstał spontanicznie, bo początkowo sama pomyślałam o czerwonej i wcale nie miała być to pasta z jajkiem :) ale akurat nie miałam nawet 1 łyżki czerwonej to zmieniłam koncepcję :)
Kuchenka 31.01.2016 20:11
super wygląda
Wiktoria29 31.01.2016 17:24
takiej wersji pasy jajecznej jeszcze nie widziałam, ciekawa propozycja, zastanawiam się tylko czy nie lepiej byłoby użyć soczewicy czerwonej która jest bardziej miękka i mniejsza
gosia561 31.01.2016 16:04
fajna do kanapek
as28 31.01.2016 14:33
jeszcze takiej pasty nie jadłam , musze spróbować = dzięki za przepis
MałaMi89 31.01.2016 13:22
Polecam :) ja też długo nie jadłam, a jak spróbowałam to zawsze muszę w szafce mieć :) lubię też zagęszczać nią zupy :)
kuchcik89 31.01.2016 13:17
nigdy nie próbowałam soczewicy, a pasta wyglada bardzoooo zachęcająco :) chyba się skuszę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak