Sposób przygotowania

Kurki oczyścić, wypłukać w ciepłej wodzie, osączyć.
Podsmażyć na smalcu, ostudzić.
Mięso i boczek opłukać, osuszyć, zemleć w maszynce o średnich otworach. Wyrobić z jajkami, bułką tartą, rozkruszonymi mini kosteczkami i przyprawą do mięs.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do długiej keksówki, natłuszczonej smalcem i posypanej bułką tartą nałożyć połowę masy mięsnej, na środku wzdłuż zrobić lekkie wgłębienie. Nałożyć w szczelinę podsmażone kurki, ozdobić natką pietruszki i przykryć drugą warstwą mięsną. Masę lekko ucisnąć i zaokrąglić brzegi klopsa. Mięso wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 50 minut do 1 godziny.
Kroić na plastry. Można podać z ryżem i sosem grzybowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ,tylko u nas krucho z kurkami
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Fajne to jest , tylko właśnie problem z kurkami
  • 4
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super sprawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    ij pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    bernika

    cos co lubie. idelane poąłczenie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Fantastyczny pomysł.Pachnie mi na odległość
  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    wyglada pieknie,szczegolnie te kurki;D
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pomysł - rewelacja!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    wyglada super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    a ja tu główkuję co zrobić z moimi kurkami:):)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Czekoladko,a ja główkuję skąd tu wziąć kurki ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo chętnie zrobiłabym takie mięso na obiad :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !