Sposób przygotowania

Z mąki pszennej, masła, cukru, szczypty soli i jednego jajka należy zagnieść ciasto. Zawinąć je w folie spożywczą i włożyć do lodówki w celu schłodzenia. Twaróg zemleć, zmiksować z cukrem pudrem, żółtkami, pianą ubitą z białek i anyżówką. Blaszkę wysmarować tłuszczem, wysypać mąką, wyłożyć na niej rozwałkowane ciasto( spód i brzegi). Ciasto zapiec przez około 15 minut w temp. 200 stopni, następnie wyłożyć na nie ser i piec co najmniej 50-60 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ciekawy przepis :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Też tak myślę
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    aromatyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowy sernik
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Musi być pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !