Sposób przygotowania

Wodę i margarynę zagotować,dodawać mąkę ciągle gotując i ucierając wałkiem by powstała jednolita masa.Wystudzić (ciepłe) dodać proszek do pieczenia i po jednym całym jajku miksując mikserem ok.10min. ciasto podzielić na 2części,każdą upiec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku do 180stopni.Piec 30minut
masa:
1szklankę cukru i 1szklankę mleka zagotować.Mąkę ziemniaczaną,cukier waniliowy i mąkę pszenną wmieszać.Ugotować budyń.Gdy ostygnie zmiksować masło i dodawać budyń po łyżeczce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    uwielbiam karpatke
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    najpierw napoleonka a tuż za nią karpatka :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pychotka !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam , uwielbiam karpatke
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !