Sposób przygotowania

Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem i całymi jajkami. Zmiksować z 1/4 mąki, a resztę mąki i proszek dodać do miski i ładnie zagnieść łapkami, tak żeby składniki się połączyły. Ciasto wywałkować na grubość około 4 mm i wykrawać radełkiem romby, kwadraty, prostokąty, trójkąty, co tam sobie chcecie, albo kółka szklanką. Rozłożyć na dużej blasze wyłożonej sreberkiem do pieczenia. Między ciasteczkami zostawić 1,5 centymetrowe odstępy, bo trochę urosną! Każde ciastko pokłuć widelcem i wsadzić do piekarnika na około 10-15 minut, w temperaturę 150-160 stopni C.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię wszelkie ciastecka
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    jak widzę maślane ciasteczka to robią mi się maślane oczy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    można by spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !