Sposób przygotowania

Rabarbar obrać ze skórki,pokroić w kostkę zalać wodą i rozgotować na niewielkim ogniu.Przetrzeć przez sito lub zmiksować.Dodać cukier i cukier waniliowy i,stale mieszając,zagotować na niewielkim ogniu.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić 4-5 łyżkami zimnej wody,dodać do przecieru rabarbarowego i gotować,stale mieszając,do chwili,gdy kisiel zgęstnieje.Przelać do salaterki i ostudzić.Podawać najlepiej z bitą śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Świetne! Domowy kisiel jest najlepszy :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    smaczny kisiel

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !