Sposób przygotowania

Mąkę pszenną należy przesiać z łyżką cukru pudru, dodać miękkie masło i posiekać, następnie dodać żółtko i ze składników zagnieść szybko ciasto. Rozwałkować je i wylepić na blaszce do pieczenia tart. Blaszkę wstawić na 60 minut do lodówki, następnie na cieście wyłożyć papier śniadaniowy lub papier do pieczenia, wsypać groch, żeby je obciążyć i piec przez około 15- 20 minut, następnie wyjąć z piekarnika, wysypać groch, zdjąć papier do pieczenia i dalej piec przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Ciasto wyjąć, ostudzić, śmietanę ubić z 4 łyżkami cukru pudru i śmietan- fixem, wyłożyć na tartę, wierzch udekorować pokrojonymi w ćwiartki truskawkami.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam tarty z owocami :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam tarty, ta jest super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    uwielbiam tarty
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobry deser
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    cóż tu pisać- pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie tarty z truskawkami :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetnie smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !