Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte warzywa kroimy na ćwiartki. Grzyb i marchewkę gotujemy osobno ok.10 min w lekko osolonej wodzie, a paprykę gotujemy ok. 3 min. Następnie wystudzone warzywa i grzyby wkładamy do słoika. Zalewamy gorącą marynatą sporządzoną z wody wymieszanej z octem, dodanej gorczycy, listków laurowych, pieprzu, soli i cukru oraz pokrojonej na krążki cebuli (marynatę gotujemy ok. 10 min). Zakręcamy szczelnie słoiki (nie pasteryzujemy ich!)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    super sałatka na zimę.
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowicie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pięknie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Na pewno pyszna jest ta sałatka:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    koteczek22

    Cieszę się, że moja sałatka się Państwo podoba;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    koteczek22

    w tym roku również robiłam przetwory:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !