Sposób przygotowania

Pierwsze 7 składników podane są na 1 placek, potrzebne będą 3 placki więc podane składniki mnożymy x3.
3 pomarańcze gotujemy w skórce 10 minut, odlewamy wrzątek i zalewamy zimną wodą - zostawiamy do dnia następnego.
Pomarańcze mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy orzechy i mieszamy (proporcje pokazane również na zdjęciu). Dzielimy na 3 części.
Ubijamy pianę z 5 - ciu białek, dodajemy cukier, żółtka, resztę składników, na sam koniec pomarańcze i orzechy. Wymieszać i piec.

Masa czekoladowa: jajka i cukier puder ubijamy na parze. Dodajemy roztopione czekolady i ubijamy aż zgęstnieje. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Placków nie trzeba ponczować!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    przepysznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tonia

    wygląda wspaniale ,dodałam do swojej księgi przepisów
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Miód, cud! Same wspaniałości!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !