Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z cukrem do białości, dodać rozpuszczone, przestudzone masło. Następnie dosypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i wlać mleko, dokładnie wymieszać. Można dodać kilka kropli aromatu cytrynowego albo waniliowego. Ciasto wylać na wysmarowaną masłem i wysypaną tartą bułką blaszkę, wyrównać powierzchnię. Na wierzchu ułożyć dość gęsto kawałki jabłka bez skórki, wydrylowane wiśnie i połówki śliwek, lekko wciskać je w ciasto. Piec ok. 60 min. w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Po przestudzeniu polać lukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Bardzo lubię ciasta z owocami:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pewnie bardo smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    apetyczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    fajny
  • 7
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    prosty i smaczny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    najłatwiejsze ciast świata
  • 2
    original
    Opublikowano

    pipi765

    pysznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Właśnie takie są najlepsze!
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie wygląda aż ślinka cieknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !