Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, masła, cukru waniliowego i niewielkiej ilości śmietany (ok.2 łyżek) zagnieść ciasto (tak jak na kruche ciasto) i włożyć na 30 min do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Następnie nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. 30min. Po ostygnięciu ciasto posmarować serkiem homogenizowanym tak aby przykrył całą formę i utworzył cienką warstwę na cieście. W międzyczasie podgrzać 1/4 szkl dżemu z dodatkiem kieliszka wódki i zapachem rumowym. Do dżemu można dodać również cukier puder (w zależności jak bardzo jest słodki). Wierzch ciasta polać ostudzonym sosem z dżemu. Polecam również z innymi konfiturami:)

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    smacznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    Cudownie wygląda. Muszę wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    ale pysznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    fajny pomysł, wygląda super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    cudo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !