Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia V: Musaka, odc. 11
Kroki postępowania
Podajemy w naczyniu, w którym piekliśmy musakę, ozdobioną świeżą bazylią.
mięso mielone wołowo-wieprzowe | 400 g (lub jagnięcina, lub wołowina) |
żółty ser | 100 g (starty, może być kozi) |
mąka pszenna | 50 g |
wino czerwone | 125 ml |
masło | 50 g |
pomidory pelati | 2 puszki |
cebula | 1/2 szt. |
olej rzepakowy | 300 ml |
mleko | 250 ml (3,5%) |
bakłażan | 1 szt. |
Liść laurowy suszony Prymat | |
cynamon | |
bazylia | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny Prymat w młynku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: