Sposób przygotowania

BISZKOPT
Ubić białka z cukrem na sztywno.
Do ubitej piany dodać żółtka.
Na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia .
Ciasto piec 30 minut w 175 stop.
KREM
2 galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody, gdy zaczną tężeć, wymieszać je z dżemem.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem.
2 galaretki rozpuścić w 1 szkl wody, gdy stężeją, wymieszać je ze śmietaną.

Biszkopt przekroić na pół, na pierwszą część biszkoptu wyłożyć dżem z galaretkami.
Przykryć biszkoptem i wyłożyć na wierzch ciasta, śmietanę z galaretkami.
Wierzch posypać startą czekoladą.
Ciasto włożyć do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    uwielbiam takie ciasta z kremem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    ta pychotka wygląda na pyszną
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Odpowiednia nazwa :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    oo tak pyszny torcik
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Nic dodać nic ująć.....po prostu PYCHOTKA!!!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !