Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Izaura - sernik i murzynek w jednym
- sernik z masą kakaową do kawy
- sernik w innym wydaniu
- ciasto Izaura to połączenie sernika i ciasta murzynek
Uwielbiacie smak sernika, a kakaowe ciasto murzynek, to Wasz ulubiony wypiek? Połączcie te dwa ciasta w jedno i upieczcie ciasto Izaura i zachwyćcie się idealnym połączeniem struktur i smaków. Sposób przygotowana ciasta Izaura jest prosty, a smak nie do podrobienia!
Blaszka 28x24,5 cm (może być również większa).
1. Masa kakaowa: margarynę, cukier, cukier waniliowy i kakao rozpuścić i zostawić do wystudzenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, wystudzoną margarynę z kakao i dokładnie wymieszać. Dodać ubitą pianę, wymieszać. Masę kakaową wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
2. Masa serowa: jajka utrzeć z cukrem na puch, dodać miękkie masło i stopniowo dodawać ser, na koniec dodać budyń i wymieszać. Masę serową wyłożyć na masę kakaową. Ciasto można lekko przemieszać widelcem, wtedy powstaną większe wzory.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około godzinę (bez termoobiegu). Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i wystudzić. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem polać polewą czekoladową.