Sposób przygotowania

Wołowinę naciąć głęboko i rozbić tłuczkiem na cieńszy plaster. Pokrojone w dość dużą kostkę ugotowane na twardo jaja, posiekane liście selera, majeranek, pieprz, sól wymieszać i rozłożyć równą warstwą na plastrze mięsa. Mięso ściśle zrolować i związać nicią, aby nie rozwijało się podczas pieczenia. Folię aluminiową wysmarować margaryną, ułożyć na niej roladę i zawinąć. Piec około godziny w silnie nagrzanym piekarniku. Przed końcem pieczenia należy zdjąć folię, aby rolada zarumieniła się z wierzchu. Podawać na zimno, pokrojoną w plastry.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepyszna rolada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !