Sposób przygotowania

Masło zmiksować, dodać cukier i miksować , aż będzie jasne. Wmieszać ekstrakt z wanilii. Dodać mąkę i szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części. Do jednej z nich wmieszać nutellę i kakao, wyrobić.

Dwa kawałki ciasta - jasne i ciemne rozwałkować na prostokąt, mniej więcej 15x20 cm (można podsypać mąką). Jasny prostokąt (lub ciemny) położyć na oprószonym blacie a na nim drugi prostokąt. Ciasto zwinąć jak roladę. Otulić folią aluminiową i wstawić do lodówki na 1/2 godziny.

Po schłodzeniu ciasto pokroić na 5 mm plasterki, ułożyć je obok siebie na blaszce zostawiając odstępy (ciastka powiększą się delikatnie na boki). Piec około 10-12 minut w temperaturze 170 stopni C. Przez 2-3 minuty nie ściągać z blaszki (będą zbyt miękkie). Jak skruszeją studzić na kratce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    musi b. fajnie wyglądać :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    bardzo ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    świetne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    hmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    super!!!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !