Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Ponakłuwać wykałaczką żeby nie pękały. Do słoików wkładać przygotowane pomidory, głązki bazylii i tymianku, ząbki czosnku, pieprz i ziarna kolendry (przed dodaniem polecam je rozgnieść - będą bardziej aromatyczne). Z pozostałych składników ugotować zalewę, gorącą napełnić słoiki i od razu zamknąć. Pasteryzować 5 minut. Pomidory są gotowe do użycia po upływie co najmniej 2 tygodni. Ilość bazylii, czosnku itp. zależy od naszych upodobań.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    piekne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pięknie i apetycznie prezentują się w słoiku.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetnie się prezentują! Swoją drogą, to jeszcze nigdy takich nie jadłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Prześliczne,...
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takie zapasy na zimę mi się marzą:}
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    na swoje pomidory jeszcze poczekamy
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Może w tym roku uda mi się zrobić choć kilka słoiczków.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !