Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kukurydzy z mleczkiem kokosowym i krewetkami
Krewetki smażyć z czosnkiem na maśle ok 5 minut.
Gotową zupę przelać do miseczek. Na wierzchu ułożyć krewetki.
kukurydza | 500 g |
mleko kokosowe | 1 puszka |
bulion warzywny | 500 ml |
trawa cytrynowa | |
kurkuma | 2-3 łyżeczki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1 łyżeczka |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
krewetki duże | 15-20 sztuk |
masło do smażenia | |
ząbek czosnku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: