Sposób przygotowania

Fasolę opłukujemy w letniej wodzie, następnie wlewamy 2,5 litra wody i zostawiamy na 12 godzin. następnie gotujemy fasole w tej samej wodzie z dodatkiem ziela i listków laurowych około 1 h. Boczek i kiełbasę kroimy w większą kostkę,podsmażamy na patelni i dodajemy do fasolki. Tak samo cebulę. Dalej gotujemy, gdy fasolka będzie juz miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, przyprawy. Fasolke doprawiamy wg własnego uznania /mozna dodać więcej lub mniej koncentratu, przypraw/.

Podajemy ze świeżym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    To jest to co małe tygryski lubią najbardziej.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    uwielbiam
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    uwielbiam fasolkę
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    uwielbiam fasolkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata16

    jedna z moich ulubionych
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !