Sposób przygotowania

1.Masło utrzeć na białą masę. Dodać cukier i sól, ucierać tak długo, aż cukier się rozpuści. Dodawać stop niowo mąkę i mieszać. Gdy ciasto będzie gładkie, należy je przykryć i odstawić w chłodne miejsce na min. 90 minut.

2.Ciasto ponownie zagnieść i rozwał kować na posypanej mąką stolnicy, na placek o grubości 3 cm. Wyciąć kawałki w kształcie rombu, wielkoś ci około 5 cm i ułożyć je na blasze.

3.Na środek każdego herbatnika wcisnąć migdał. Piec w rozgrzanym piekarniku na jasnozłoty kolor.

4.Herbatniki zdejmować z blachy zaraz po upieczeniu i układać na kratce do schłodzenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !