Sposób przygotowania

Z margaryny, cukru, jaja, żółtka, mąki i proszku do pieczenia zagnieść ciasto i wstawić na 25-30 minut do lodówki. Następnie rozłożyć je na blasze posmarowanej tłuszczem i ponakłuwać widelcem. Piec 30 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić. Rabarbar umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, przełożyć do garnka i zalać 400 ml wody. Mieszając, zagotować. Następnie wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto. Pozostawić do stężenia.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    plocia

    na to ciasto wproszę się do Ciebie, rabarbar mam u siebie w ogródku i też z niego tworze piękne przepisy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie ma problemu, wlasnie zamierzam zrobić
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Najlepsze kruche ciasto jest właśnie z rabarbarem!
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    musi być pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !