Sposób przygotowania

CIASTO
Z mąki, jaj, masła zagnieść ciasto jak na pierogi (luźne).
Ciasto wałkować niezbyt cienko, wykrawać krążki, na środek wkładać śliwkę, zlepiać dokładnie brzegi ciasta, formować kulki.
Knedle partiami wkładać na wrzącą i osoloną wodę, zamieszać.
Gdy się zagotują, gotować jeszcze 3 minuty.
Wybierać łyżka cedzakową, osączyć, wyłożyć na talerz.
Knedle polewać masłem ze zrumienioną tartą bułką, posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    knedelki ... pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    musze to zrobic!
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !