Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa z serkiem mascarpone i malinami
Bawełnianą ściereczkę delikatnie posypać cukrem waniliowym Płaską formę najlepiej o
wymiarach 28 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać masę, wyrównać. Piec
około 12 - 15 minut w temperaturze 180C. ( nie dłużej, bo rolada pęknie podczas zwijania). Natychmiast po upieczeniu ciasto przełożyć na ściereczkę papierem do góry. Zerwać powoli papier, a roladę z ręczniczkiem zwinąć, wzdłuż dłuższego boku. Pozostawić do całkowitego ostudzenia.Ważne jest żeby wszystko robić, kiedy rolada jest jeszcze gorąca. Nie czekamy aż ostygnie!
Składniki na krem zmiksowac czyli mascarpone, cukier puder oraz smietane. Ostudzoną roladę rozwinąć, usunąć sciereczke. Natychmiast posmarować nadzieniem z serka mascarpone, ułożyć maliny w srodku i z powrotem zawinąć. Włożyć na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem polać polewą powstała z rozpuszczenia masła z połamaną na kawałki czekoladą. Wszystko stopic w kąpieli wodnej mieszając do połączenia sie składników. Można ostudzoną rolade albo posmarowac albo oblać tworząc \"fale\". Ozdobić malinami.