Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa myjemy i suszymy, cebule obieramy. Sałatę rwiemy na niewielkie kawałki, po czym układamy na talerzu. Cebule kroimy w bardzo cieniutkie piórka. Pomidora kroimy w niewielkie półksiężyce. Miód, musztardę, mieszamy dokładnie, dodajemy niewielką ilość soli i pieprzu. Na sałacie układamy pomidory, które delikatnie posypujemy pieprzem (najlepiej kolorowym), ew. solą, obok pomidorów i w środku talerza kladziemy cebule, i na sałacie kładziemy łyżeczkę kukurydzy. Skrapiamy delikatnie octem balsamicznym i ‘’kropimy’’ sosem musztardowo-miodowym. Całość posypujemy rozkruszonym w dłoniach serem kozim (można zastąpić serem owczym lub krowim, ale danie straci na swojej włoskości ;]). Całość można posypać świeżą zieleninką, a sałatkę spozywamy natychmiast po przygotowaniu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    wygląda fantastycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    ekstra, pieknie kolorowa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Coś wspaniałego
  • 0
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    apetycznie..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    babeczka007

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wygl?da jak kwiat :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    bardzo kolorowa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !