Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z ciasta francuskiego nadziewane dżemem dyniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
dżem z dyni
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z ciasta francuskiego nadziewane dżemem dyniowym

Kroki postępowania

1
Ciasto wyłożyć wcześniej z lodówki i nakładać dżem dyniowy wzdłuż krótszej długości ciasta.
Krok 1 - Roladki z ciasta francuskiego nadziewane dżemem dyniowym foto
2
Zawinąć dwa razy ciasto z dżemem i odciąć nożem. Zawijać następne roladki. Ponacinać każdą roladkę nożem co 1,5-2 cm. Pozlepiać na końcach aby nie wypłynął dżem.
Krok 2 - Roladki z ciasta francuskiego nadziewane dżemem dyniowym foto
3
Jajko roztrzepać w szklance i pędzelkiem posmarować każdą roladkę.
Krok 3 - Roladki z ciasta francuskiego nadziewane dżemem dyniowym foto
4
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez ok. 20 minut do uzyskania złotego koloru. Po wyjęciu ostudzić i przeciąć na mniejsze kawałki.
Krok 4 - Roladki z ciasta francuskiego nadziewane dżemem dyniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 08.04.2015 19:06
uwielbiam takie
agnieszka214 08.04.2015 15:19
tak pysznie wyglada ta roladka
Internetowa Kuchnia 08.04.2015 15:07
Super Rolada ;)
Agnieszka-87-25 08.04.2015 14:38
wspaniałe są
Konczi 08.04.2015 14:35
Lubię takie ciasteczka francuskie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak