Sposób przygotowania

Miód, 6 dag masła, cukier kryształ podgrzać i przestudzić, dodać do mąki przestudzoną masę, 2 jajka, śmietanę, sodę wymieszać i zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na 4 części i każdą część upiec osobno.

KREM
Kostkę masła, cukier puder, 2 żółtka i kakao utrzeć na pulchną masę, dodać sok z jednej cytryny i kilka kropel zapachu rumowego.
Placki przełożyć kremem, jeden placek w środku przełożyć dżemem z czarnej porzeczki, wierzch można polać polewą czekoladową, lub oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    świetne! myślę, że będzie mi smakowało
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Jaka fajna nazwa, a ciasto jeszcze fajniejsze:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !