Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FRANCUSKA TARTA ZE SZPARAGAMI I RICOTTĄ

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szparagi zielone 500 gram
ser ricotta 250 gram
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
jajko 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: FRANCUSKA TARTA ZE SZPARAGAMI I RICOTTĄ

1/ Szparagi opłukać, odciąć twarde końcówki i gotować ok 5 min w lekko osolonej wodzie. Przelać zimną wodą. Ciasto rozłożyć na blasze i zawinąć wszystkie brzegi na 2 razy, dociskając widelcem. Brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem. Resztę jajka wlać do serka i wymieszać z przyprawami. Gotowy serek wyłożyć na ciasto a na nim rozłożyć szparagi.

2/ Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 25 min w temperaturze 190-200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 02.04.2015 21:22
smacznie wygląda
IKrakowianka 02.04.2015 20:16
wygląda idealnie
Ola1young 02.04.2015 15:07
smaczne sniadanie :)
kloruś 02.04.2015 14:38
chętnie bym się poczęstowała!
jagoda5913 02.04.2015 13:45
Pięknie wygląda
Betina#45 02.04.2015 11:27
nie mogę sie napatrzeć ! pyszne
ilka01 02.04.2015 10:31
wygląda super :)
dollce 02.04.2015 09:52
Super połączenie :)
Magula 02.04.2015 09:46
mniam fajny pomysł
tytka 02.04.2015 09:04
fajnie wygląda
Futka 02.04.2015 08:59
Wspaniała tarta! Prezentuje się wyśmienicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak