Sposób przygotowania

Paryka umyć i usunąc gniazda nasienne i pokroić w paski. Ogórki nie obierać i pokroic w plasterki a cebulę w piórka. Kalafior podzielić na drobe różki i obgotowac 3 min. To samo zrobic i pokrojonymi grzybami równeiż 3 min. Odsączyć.
Marynata : zagotować wodę z octem, cukrem isolą dodać odrobinę ząbka czosnku, wrzucic wszyskie warzywa i grzyby, gotwac 15 min., poczym gorące przekładać do słoików. Pasteryzować 15 min.
Sałatka nadaje sie po odsączeniu na kolację z dodatkiem majonezu

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    interesujący przepis, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !