Sposób przygotowania

Gotujemy wywar z 6 szklanek wody, wieprzowiny oraz włoszczyzny, dodajemy sól.
Kaszę gotujemy z dodatkiem masła. Do przecedzonego wywaru dodajemy pokrojone ziemniaki. Wywar i ziemniaki mieszamy z kaszą, solimy.
Całość gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Przed podaniem posypujemy siekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo lubię krupnik
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ładnie z tą marcheweczką
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    lubię krupniki dziś miałem na obiad
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    może być
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    często robię podobny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !