Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i marchewką
Kroki postępowania
Ugotowane mięso i marchew zmielić na przemian. Dodać uduszoną cebulkę i pieprz.
mąka pszenna | 3 szkl. |
woda ciepła | 1 szkl. |
jajko | 1 szt. |
sól | 1 szczypta |
olej | 1 łyżeczka |
filet z kurczaka | 500 gram |
szynka wieprzowa | 500 gram |
marchew | 3 szt. |
cebula biała | 2 szt. |
kostka rosołowa | 2 szt. |
sól | 1 łyżka |
natka pietruszki | 2 łyżki |
olej | 1/4 szkl. |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
cebula biała | 1 szt. |
olej do smażenia | |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: