Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na ostro: Dip koktajlowy z ogóreczkami z chili

4.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dip z oliwkami i ogóreczkami konserwowymi to idealny dodatek do pieczywa, tortilli, nachosów lub pokrojonych w słupki warzyw.

Składniki:

konserwowe ogóreczki z chili Smak 1 słoik
pomidory 2 duże sztuki
cebula 1 mała sztuka
czosnek 2 ząbki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
majonez 100 gramów
jogurt naturalny 50 gramów
sok z cytryny 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Na ostro: Dip koktajlowy z ogóreczkami z chili

Dip to idealny pomysł na imprezę. Doskonale pasuje do pieczywa, tortilli, nachosów oraz pokrojonych w słupki warzyw.

Do miksera kuchennego wrzucić pomidory ze skórką, cebulę, całe ogóreczki z chili, czosnek i jogurt. Całość zmiksować, doprawić do smaku przyprawami i sokiem z cytryny.

Dip można podawać do tortilli, chipsów, nachos, grillowanego kurczaka lub żeberek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 23.03.2018 07:44
Jeszcze takiego nie próbowałam.
Gocha29 23.03.2015 12:04
Świetna przekąska
joanna43 19.03.2015 19:19
oj tak, tak, tak idealna przekąska
ilka01 19.03.2015 17:15
wyglądają bardzo apetycznie:)
jasiek 19.03.2015 16:26
idealne na przekąskę
idealme 19.03.2015 14:37
pyszności! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak