Sposób przygotowania

Jabłko, gruszkę umyć osuszyć, wykroić gniazda nasienne, obrać i pokroić w dużą kostkę.
Śliwki przekroić na pół, wyjąć pestki.
Banan pokroić w grube plastry.
Winogrona i truskawki, odszypułkować.
Owoce nabić na długie szpadki.
Posmarować stopionym, lekko zastygającym masłem.
Polać sokiem z cytryny lub pomarańczy, posypać cukrem.
Owocowe szaszłyki ułożyć na rozgrzanym grillu.
Piec, często obracając, aż cukier się skarmelizuje.
Upieczone owoce skropić aromatycznym alkoholem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    to musi być bardzo smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !