Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane Brzoskwinka w galaretce
Kroki postępowania
Mleko zagotować i do gotującego się na wolnym ogniu wsypać kaszę mannę. Mieszać aż zgęstnieje. Wystudzić.
mąka pszenna | 1 szklanka |
mleko | 1 szklanka (letnie) |
cukier | 1 szklanka |
masło | 100 g |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
jajko | 3 sztuki |
kakao | 1 łyżka |
sól | szczypta |
masło | 200 g |
cukier | 1 1/3 szklanki |
mleko | 1 1/2 szklanki |
kasza manna | 3 łyżki |
sok z cytryny | 1/2 sztuki |
brzoskwinie w puszce | 1 duża puszka |
galaretka truskawkowa | 2 sztuki |
gorąca woda | 3 szklanki |
mleko | 4 łyżki |
masło | 2 łyżki |
cukier puder | 2 łyżki |
kakao | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: