Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach.Jeszcze ciepłe należy obrać.Poczekać aż wystygną i pokroić wzdłuż na ósemki.Cebulę pokroić w malutką kostkę i podsmażyć na dwóch łyżkach oleju.Dolej 2 łyżki octu winnego i bulion.Zagotuj.Dopraw solą,pieprzem i cukrem.Lekko przestudź.Do marynaty dodaj posiekany koperek oraz musztardę.Rozmieszaj.Letnią marynatą zalej ziemniaki.Poczekaj aż całkowicie ostygną.W tym czasie jajeczka ugotuj na twardo,pokrój obrane na połówki.Ogórek pokrój w talarki a rzodkiewkę w grubsze plasterki.Przygotowane składniki wymieszaj z ziemniakami w marynacie.Można ewentualnie jeszcze doprawić sałatkę.Najlepiej podawać ją od razu po przygotowaniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    GreenFox

    mmm pychotka! ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !