Sposób przygotowania

Ryż ugotować w lekko posłodzonym mleku. Odcedzić i odczekać aż przestygnie. Żółtka 4 jajek oddzielić od białek. Z białek ubić sztywną pianę. Do ryżu dodać żółtka, pianę z białek oraz mąkę. Śliwki umyć, usunąć z nich pestki. Z powstałego ciasta ryżowego formować niewielkie, okrągłe knedle. Do środka każdego z nich wcisnąć wypestkowaną śliwkę. Obtaczać knedle w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Knedle smażyć na rozgrzanym oleju. Najlepiej podawać je na gorąco, prosto z patelni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Nigdy nie jadłam takich knedli. Bardzo ciekawy przepis, wart wypróbowania, tym bardziej że jestem smakoszem knedli :)
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    jadłam, są rewelacyjne i wciąż by się jadło i jadło
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie jadłam takich knedli u nas się gotuje knedle tak jak kluski slaskie tylko z owockami...
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jadłam knedle ale nie takie jak opisujesz
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !