Sposób przygotowania

Mąkę, sól, masło mieszamy na sypko. Dodajemy 3/4 sera i wodę. Ciasto zagniatamy, formujemy kulę i zawijamy w folię. Pozostawiamy w lodówce około 30 minut.
Przygotowujemy farsz: brokuł dzielimy na malutkie różyczki, obgotowujemy w osolonej wodzie. Cebulę siekamy, wyciskamy czosnek, natkę pietruszki drobno siekamy. Całość dusimy na rozgrzanej oliwie. Żółtka mieszamy z pozostałą częścią twarogu. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z farszem brokułowym. Natłuszczamy formę. Rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i nakładamy masę brokułową. Pieczemy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    takiej jeszcze nie jadłam!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna tarta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !