Przepis i sposób przygotowania na: Lazania z mięsem, kalarepą, cukinią
Kroki postępowania
Do formy żaroodpornej na dno dajemy troszkę oliwy, listki bazylii i warstwę makaronu, u mnie wchodziły po 3 listki.
makaron lasagne | 250 g |
passata pomidorowa | 750 ml |
marchew | 1 szt |
cebula biała | 1 szt |
kalarepka młoda | 2 szt |
cukinia | 1 szt |
seler korzeniowy | 1 kawałek mały |
pietruszka | 1 szt |
czosnek | 4 ząbki |
bazylia | 10 listków |
oliwa | 1/2 szkl |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżka |
chilli | 4 szczypty |
ser owczy | 75 g twardy długo dojrzewający |
mięso wieprzowe | 200 g |
mięso gulaszowe z indyka | 150 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: