Sposób przygotowania

Paprykę umyć, ułożyć na blasze i piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. Wyjąć i owinąć folią aluminiową, lekko ostudzić, zdjąć skórkę i usunąć nasiona. Paprykę pokroić wzdłuż na 6-8 części. Włożyć do miseczki, dodać przeciśnięty czosnek i pieprz, polać oliwą. Dodać tuńczyka rozdrobnionego widelcem i oliwki. Liście sałaty porozrywać i ułożyć na sałatce. Pokropić octem winnym i posypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie sałatki
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !