Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku z ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
mąka 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
marchew 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek
przecier pomidorowy 2 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
musztarda 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku z ryżem

Kroki postępowania

1
Rybę (dowolną, bez ości) porcjujemy, panierujemy w mące wymieszanej z przyprawą do ryb. Smażmy na rozgrzanym tłuszczu z obu stor.
Krok 1 - Ryba po grecku z ryżem foto
2
Warzywa obieramy, ścieramy na grubej tarce i dusimy do miękkości.
Krok 2 - Ryba po grecku z ryżem foto
3
Dodajemy przecier, musztardę, doprawiamy do smaku. Do warzy przekładamy rybę.
Krok 3 - Ryba po grecku z ryżem foto
4
Rybę podajemy z ugotowanym ryżem.
Krok 4 - Ryba po grecku z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 18.12.2014 12:46
na pewno pyszne;)
olkaaa 18.12.2014 09:44
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak