Sposób przygotowania

W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy pokrojoną cebulę. Wsypujemy ryż i smażymy 2 minuty. Podlewamy ryż bulionem I gotujemy aż ryz wchłonie wodę. Wsypujemy szafran i mieszamy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Zdejmujemy ryz z gazu i wkładamy - pod pierzynę, żeby doszedł. Przed podaniem posypujemy parmezanem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    interesujące połączenie, muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Szafran to świetny dodatek do ryżu :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    szafran to jest to!
  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ma ciekawy smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo aromatyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !