Sposób przygotowania

jednym naczyniu wymieszać suche składniki mąkę, sól, proszek do pieczenia, sode i migdały. W drugim naczyniu mokre: utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka, mleko,maślanke. Mieszając już tylko łyżką dodawać na stopniowo mąkę. Na koniec wmieszac owoce.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto i posypać migdałami.
Piec w temperaturze 190ºC, około 25-30 minut. Studzić na kratce..

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super wyglądają i na pewno smakują
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwliebiam muffinki >>> głosik :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    z porzeczkami jeszcze nie piekłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Śliczne! Jestem właśnie w muffinkowym szale i jak na nie patrzę to tak tęsknię za latem!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ach te muffinki, zawsze piękne i smaczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    oo coś dla mnie do letniej kawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !