Sposób przygotowania

Dzien wcześniej piersi z kurczaka kroje w cienkie paseczki, a nastepnie w kosteczkę, po czym przyprawiam przyprawą do gyrosa, przyparawą do kurczaka i odrobiną vegety, dodając 3 łyżki oleju i na noc wkładam do lodówki. Następnego dnia podsmazam mięsko z kurczaka. Przygotowuję pozostałe składniki: kapuste kroję na drobno mieszam z vegeta, poczym odsączam sok, który wypuści. Ogórki konserwowe kroję na drobno w kostkę, cebulke również. Majonez Kielecki mieszam ze śmietaną. Biorę szklaną, najlepiej przeźroczystą miskę i zaczynam składniki układac warstwowo cienko) zaczynając od: kurczaka, który polewam keczupem pikantnym, aby przysłonić mięso na to wsypuję kukurydzę, następnie ogórki, kolejna idzie cebula i na to majonez ze śmietaną. Na koniec układamy kapustę pekińską, a na sam wierzch do dekoracji oliwki. Jezeli miska jest duża jak w tym wypadku robie 2 warstwy tyle, ze zamieniam ketchup. I gotowe. Nakładając sałatkę radzę brać z góry na sam dół, aby zabrać wszystkie składniki na talerz. Można również wymieszać na talerzu sałatkę. Smacznego!

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    pyszności same
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to najlepsza saładka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    uwielbiam ta sałatkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !