Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek.


Żółtka utrzeć z 3 łyżkami gorącej wody na puszystą masę, dosypując powoli cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło roztopić, ostudzić i dodać razem z mlekiem i mąką do żółtek. Piekarnik nagrzać do temp. 200 st. C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (lub posmarować masłem). Ciasto rozsmarować na blasze i piec 15 minut.


W tym czasie umyć jagody i osuszyć. Białka ubić z solą na sztywną pianę, dosypując powoli cukier. Do piany dodać owoce.


Piekarnik przestawić na 150 st. C. Pianę z owocami rozsmarować na cieście i zapiekać w piekarniku 20 minut. Ostudzić i podzielić na kawałki (mi wyszły 32). Podawać świeże na stół :]

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !