Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i masłem na jednolitą masę. następnie dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Migdały zetrzeć na tartce i dodać do masy. Następnie dodać pianę ubitą z białek. Ciasto przelać do wysmarowanej tortownicy piec ok. 40 minut. po wyjęciu ostudzić. Wiśnie zagotować a następnie dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnego soku. Wystudzić. Ciasto przekroić na pół. Następnie środek delikatnie wydrążyć. I wypełnić go wiśniami. Połowę wydrążonej części ciasta podsmażyć na patelni. A potem połączyć wszystko z ubitą na sztywno śmietaną. Powstałą masę wyłożyć na ciasto chłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    bardzo lubie ciasta z owocami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo ładnie się prezentuje.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    musi smakować!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !