Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Imbir mielony Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
cukier
tabasco
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica na ostro

Polędwiczki umyć osuszyć, obsypać wszystkimi przyprawami i bardzo delikatnie cukrem. Odstawić na godzinę. Na patelni rozgrzać dość mocno smalec i kłaść polędwiczki . Obracać z każdej strony aby zcieły się pory w mięsie. Pieczemy do miękkości około 40 min podlewając w razie potrzeby małymi porcjami wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 03.09.2014 15:40
doskonały przepis
Wiktoria29 07.08.2014 09:30
z chęcią takiej wersji spróbuję
Aannkaa82 06.08.2014 21:36
Jak na ostro to zdecydowanie cos dla mnie, lubie wyraziste smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak