Sposób przygotowania

Żółtka ukręcić w misce na puszystą masę, wlać olej i winiak. Dodawać stopniowo przesianą mąkę i zagęstnik. Zagnieść ciasto. Blachę wysmarować tłuszczem, rozłożyć ciasto i piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni C. Ciasto wyjąć, studzić przez kilka minut, posmarować roztopionym masłem i skropić okiem cytrynowym. Na koniec posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    fajne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    fajne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    pycia9

    no, ciekawa jestem jak smakuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !