Sposób przygotowania

Mleko i śmietanę połączyć, zagotować na małym ogniu. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żółtka ubić z cukrem, dodając stopniowo mleko ze śietaną (przecedzone przez sitko) oraz czekoladę. Dolać rozpuszczoną w odrobinie ciepłego mleka ze śmietanką żelatynę i kawę. Ostudzić. Biszkopty nasączyć w likierze pomarańczowym wymieszanym z ciepłą wodą. Tortownicę (średnica 26 cm) wyłożyć folią spożywczą, a jej dno wyłożyć okrągłymi biszkoptami, boki połówkami podłużnych. Zalać wystudzoną masą, wstawić do lodówki. Schłodzone ptasie mleczko można ozdobić kleksem bitej śmietany i ozdobić filetami z pomarańczy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    minka

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    koniecznie wyprobuje przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    muszę takie zrobić
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Palce lizac!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    andżelika1

    niech żyje Babcia !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !