Sposób przygotowania

Margarynę roztapiamy. Mleko wlewamy do miski i lekko podgrzewamy. Do letniego mleka rozkruszamy drożdże i wsypujemy pół szklanki cukru. Odstawiamy do urośnięcia. Potem dodajemy jajka i resztę składników i wyrabiamy ciasto tak,żeby odchodziło od ręki. Przykrywamy ciasto i czekamy aż urośnie. Wkładamy na blachę. Można dodać owoce (ta jest z jabłkami). Robimy kruszonkę z reszty ciasta, która została w misce, dodajemy pół szklanki cukru, cukier waniliowy, odrobinę olejku pomarańczowego oraz trochę masła roślinnego i mąki. Sypką kruszonką posypujemy ciasto i wstawiamy do piekarnika na 30 minut i pieczemy w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    swietne ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    swietna!
  • 3
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    bardo lubie do mleka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pycha pycha wlasnie jem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    świetnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !